Trustpilot

Gratis fragt på alle ordrer over 499 DKK

7 romantiske ting, I kan lave på valentinsdag

7 romantiske ting, I kan lave på valentinsdag

Vil du gerne fejre valentinsdag med en, du har kær? Den amerikanske tradition Valentines Day falder hvert år den 14. februar, hvor der sættes en hel dag af til at hylde romantik og kærlighed. Men det kan være svært at opfinde den dybe tallerken år efter år efter år. 

Mangler du idéer til, hvad du kan lave med den eller dem, du holder af på valentinsdag? Så kan du godt slå kold vand i blodet, for vi har her samlet 7 originale idéer til, hvad I kan lave på valentinsdag - og bare rolig, der er idéer til, hvad I kan lave til alle budgetter. 

Idé #1: Morgenmad på sengen

Findes der noget bedre end at blive vækket med en lækker morgenmad og en god kop kaffe? Hvis du vil forkæle din partner lidt ekstra på valentinsdag, hvorfor så ikke stå tidligt op og lave lækker morgenmad, som du serverer på sengen?

Hvis I er så heldige at have fri hele dagen, eller måske har mulighed for at blive lidt længe i sengen, kan I hygge jer i hinandens selskab, mens I spiser i sengen. Hvis ikke, I er så heldige, kan morgenmad på sengen være præcis det, der skal til for at få den helt perfekte start på dagen. 

Idé # 2: Tag på en hyggelig brunch

I Danmark elsker vi hygge - så det er intet under, vi er så vilde med brunch! Hvis I vil gøre lidt ekstra ud af den romantiske dag, hvorfor så ikke tage ud at spise brunch sammen på jeres yndlings café eller restaurant? Når man spiser brunch, er der masser af tid til at nyde hinandens selskab, og I kan bruge lang tid på at hygge og spise. 

Hvis I begge er så heldige at have fri på valentinsdag den 14. februar kan I nyde at have god tid - og måske kombinere en god brunch med en romantisk gåtur hånd i hånd, så I kan varme jer i hinandens selskab i en ellers kold og blæsende måned. 

Idé # 3: Tag på et kursus sammen

Vil I gerne bruge valentinsdag på at lave noget helt særligt? Så kan I tage på et kursus sammen, hvor I kan nyde hinandens selskab og samtidig lære noget nyt - eller dyrke en fælles hobby. 

Hvad I vil lave, er helt op til jer - der findes kurser i hvad som helst! Har I altid drømt om at lave keramik eller lære at ride? Så gør valentinsdag til dagen, hvor I prøver noget nyt sammen. Har I en fælles hobby, er det også oplagt at bruge et par timer sammen, hvor I dyrker netop jeres ting - uanset om det er vin, mad eller noget helt tredje. 

Idé # 4: Hold romantisk aften derhjemme

Findes der noget bedre end at gå og hygge sig med sin partner derhjemme? Vælger I at holde romantisk aften derhjemme, har I masser af plads og rum til at nyde hinanden og romantikken og den helt særlige tosomhed. I kan lave mad til hinanden, drikke en god flaske vin og måske se en romantisk film, mens I putter i sofaen?

Vær kreativ og inviter din partner på hjemmelavet middag i stearinlysets skær og se romantikken blomstre. 

Idé # 5: Forbered en overraskelse

Vil du gerne imponere din udkårne med en romantisk overraskelse? Så er valentinsdag en oplagt dag at gøre det på. Der er ikke noget bedre end romantiske overraskelser. Det viser, at du har tænkt på din partner, og det er alle forberedelserne værd, når du ser glæden i din partners øjne. 

Det er dig, der kender din partner bedst, så tænkt over, hvad han eller hun vil sætte pris på. Er det en stille og rolig picnic? Filmaften med hans/hendes yndlingsfilm? Eller er det at springe i faldskærm?

Idé # 6: Tag på museum og foren kultur og kærlighed

Er I til kunst, kultur og/eller historie? Så er det oplagt at bruge dagen på et af Danmarks mange museer. Uanset hvad, der interesserer jer, kan I finde et museum, der passer perfekt til jeres interesse. 

Har I ikke en niche, men nyder I blot oplevelsen af at spadsere rundt i en smuk bygning med kunst, kultur eller historie? Så findes der mange større museer i Danmark, hvor I kan få lidt af hvert. Kombiner en museumstur med en kop kaffe eller en hyggelig middag - og så bliver det ikke bedre!

Idé # 7: Romantik på skøjtebanen

Er du vild med romantiske komedier, vil en tur på skøjtebanen være helt oplagt på jeres romantiske dag. Her kan I få rørt jer, få røde kinder og måske også grine lidt af hinanden, hvis ingen af jer er verdensmester på et par skøjter. 

Der er noget helt særligt romantisk over at lave noget aktivt sammen, og når I har skøjtet rundt hånd i hånd, kan I runde oplevelsen af med en kop varm kakao. Der findes både åbne skøjtebaner og lukkede skøjtehaller rundt omkring i Danmark, og mon ikke der også er et tilbud i jeres lokalområde. 

Hvad er valentins dag?
Og hvor stammer valentinsdag fra?

Valentinsdag er en amerikansk tradition, der ligger hvert år den 14. februar. Valentinsdag er kendt som de elskendes helligdag, hvor man ifølge traditionen hylder kærligheden ved at udveksle valentinskort, blomster og chokolade. Selvom de fleste kender valentinsdag som en kommerciel højtid, går dagen meget længere tilbage end som så. 

Valentinsdag blev indført helt tilbage i 496, hvor pave Gelasius opkaldte dagen efter den romerske præst Valentin. Forskerne er ikke helt enige om, hvem Valentin var, men skal man tro legenden, var Valentin en præst, der kæmpede for kærligheden. 

Da kejser Claudius II beordrede de romerske soldater til hverken at gifte eller forlove sig, viede Præst Valentin nemlig de forelskede par i smug. Efter han på tragisk vis blev straffet med døden udnævnte den romersk-katolske kirke ham til helgen som Sankt Valentin.

Bliv medlem af ANNA's kundeklub

Vi vil gerne forkæle dig. Modtag som den første gode tilbud og VIP invitationer.
Du får også rabat på din fødselsdag. Plus mange flere fordele.
Du kan altid nemt afmelde dig igen.

Tilmeld dig her