Giv boligen en moderne makeover: Indret dit hjem med tapeter

Hvis du tænker, at tapeter er forfærdeligt umoderne, tager du helt fejl. For selvom tapeter var det helt store for mange år siden, behøver det ikke at betyde, det er umoderne nu - tværtimod.

Tapet fik sit helt store comeback for snart 10 år siden, og selvom mange måske troede, at det var en døgnflue, er tapet kommet for at blive. Lad os bare være ærlige: Tapet kan være lige så yt, som det kan være in. Hemmeligheden bag at indrette sig moderne med tapeter handler om, hvor og hvordan man bruger tapetet.

Vi giver dig her inspiration og tips og tricks til, hvordan du kan give dit hjem en moderne makeover med den gamle klassiker.

Less is more, når det kommer til tapet

Det kan sagtens se helt fantastisk ud at sætte tapet op i et helt rum - men hvis du er ny til tapet, anbefaler vi, at du starter i det små.

Du kan altid starte med at tapetsere en enkelt væg. Det giver liv, kant og ikke mindst dybde til et rum, og når du vælger kun at tapetsere en enkelt væg, kan du også give den ekstra gas med mønstre og farver. Der findes et hav af tapeter at vælge imellem, og du kan finde alt fra store til små mønstre til motiver, der får hele din væg til at ligne et stykke kunst.

Er du kreativ, og vil du gerne have, at dit hjem afspejler det?

Så vær ikke bange for at eksperimentere. Prøv eksempelvis at vælge to forskellige slags tapeter til det samme rum - den rigtige kombination kan få din indretning til at se helt magisk ud.

Tip! Vil du sætte to forskellige tapeter sammen? Hemmeligheden til at sammensætte to mønstre er at sørge for, at mønstrene er i forskellige størrelser. Vælg ét med småt mønster og ét med et større mønster.

Giv hjemmet kant med mønstre og farver på tapetet

Skandinavisk indretning er typisk enkel, ensfarvet og i afdæmpede mønstre og farver. Synes du alligevel, at du gerne vil give lidt mere kant til dit hjem? Så er tapeter en smart løsning. Det kræver ikke meget, men til gengæld har det en stor, dekorativ effekt i boligen.Har du en forholdsvis afdæmpet indretning? Så kan du tillade dig at give den gas med tapet. Brug det på en enkelt væg, eller brug det til at give mere dybde til soveværelset eller måske endda badeværelset.

Tapet kan være med til at skabe liv i boligen, og med det store udvalg, der er i dag, kan du nemt finde et tapet, der giver præcis den kant, du mangler i din bolig. Et smukt tapet er med til at skabe atmosfære i et rum, og så giver det kant og sjæl til hvide vægge - det rigtige tapet kan få dit hjem til at fremstå helt anderledes. Også selvom du ikke skifter ud i dine møbler.

Tapet er en personlig ting - vælg det, du bedst kan lide

Der er ingen skam i at lade sig inspirere af trends og tendenser - men tapet kan på sin vis sammenlignes med kunst. Og kunst er en personlig ting. Hvad jeg kan lide, kan du have det helt anderledes med. Derfor er det vigtigt, at du vælger det tapet du bedst kan lide. Og ikke kun fordi det er moderne.

Er du ikke til skarpe farver? Så vælg et tapet i en mere afdæmpet farve - eksempelvis en støvet grøn. Den grønne farve kan fungere som base, og så kan du vælge et tapet med et diskret mønster i guld eller hvid.

Er du til gengæld vild med store kontraster og skarpe farver? Så er det selvfølgelig et tapet med et vildt mønster, du skal have. Er du bange for, at det bliver for meget af det gode? Så start med en enkelt væg. Så kan du altid senere vælge, om du vil have flere vægge tapetseret.

Har du brug inspiration til, hvordan du kan bruge tapet i dit hjem? Det er ingen skam at hente inspiration i tidens trends, som vi giver dig lige her ⤵

Moderne tapeter anno 2020

Her er nogle af de tendenser inden for tapet, vi kommer til at se rigtig meget til de næste år:

  • Grå er kommet for at blive. Kombineret med varme jordfarver og guld, er det grå tapet næsten blevet en klassiker i den moderne, skandinaviske indretning
  • Mørke tapeter, der giver dybde til rummet er næsten evigt populære, og det er med god grund. De mørke tapeter er gode i både stue og badeværelse såvel som til at skabe mere ro og stemning i soveværelset
  • Lilla og lavendel. Lilla er nok for de modige, men der findes også mere afdæmpede lilla tapeter, der fungerer godt til en ellers lys indretning
  • Naturen har ringet - de vil have deres tapeter tilbage! Det tyder dog ikke på, det sker foreløbigt, og naturens motiver og farver er blandt de hotteste tapettrends

 

Har du brug for mere inspiration? Gå på opdagelse i boligblade, på Pinterest eller via en helt almindelig Google-søgning, og du vil lynhurtigt forelske dig i alverdens tapeter.


Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.